Влез

Полезните хранителни добавки: Течен L-карнитин за жени

Полезните хранителни добавки: Течен L-карнитин за жени - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 Този материал е написан от професионален експерт по хранене и има рекламен характер, но същевременно е изключително полезен като информация.

 В настоящата статия имаме за задача да изясним какво е L-карнитин, коя негова форма е по-ефективна и подходящ ли е за жени.

 L-карнитинът е в челната петица по най-разпространени хранителни добавки. Той се ползва от спортните ентусиасти, целящи релеф и изчистване на мазнините.

 Причината за това добавката да бъде толкова известна е, че подпомага процеса на отслабване. Начинът, по който действа е да улеснява „обработването“ на мастните натрупвания в митохондриите.

 Тези органели са „пещите“, в които се извършват едни от най-важните процеси като енергийната обмяна. Там се синтезира АТФ (аденозинтрифосфат), която е енергията за нуждите на тялото.

 Но да започнем малко по-отдалеч. L-карнитинът е аминокиселина, която подпомага обмяната на мазнините в тялото. Разбира се, самостоятелно, без наличието на физическо натоварване и диета, ефектът от нея е по-скоро плацебо.

 Включването на аеробна тренировка и следене на поеманите хранителни вещества, увеличава многократно резултатите от вземането на L-карнитин.

 При диета с енергиен недостиг (по-малко калории от нужните), за организма възниква нужда от ползване на мазнините запаси.

 Тук е моментът, в който приетият L-карнитин „съпровожда“ отделените от депата мазнини до митохондриите. Там се извършва процес на изгаряне и отделяне на енергия.

 Така приемането на карнитин едновременно улеснява изчистването на мазнините и повишава нивата на енергия.

 След като сте се убедили, че L-карнитинът е подходящ за вас, логично следва друг въпрос –течен или на капсули (таблетки).

 Разликата между двете форми е скоростта на усвояване и КПД (коефициент на полезно действие).

 Течният карнитин е с почти незабавно включване в кръвообращението, докато капсулите (таблетките) имат нужда от обработка в стомаха, преди да стигнат крайното си предназначение. Най-популярният сред дамите е течен л карнитин за жени на марката Biotech USA.

 Естествено, капсулите (таблетките) са по-удобни за употреба и пренасяне, отколкото е течният карнитин. Ако решите да се спрете на таблетната форма на Л-карнитин, то SAN l carnitine power е оптимален вариант на изгодна цена, твърдят консултантите от един от най-големите магазини за хранителни добавки БГ Фитнес!

 Но от друга страна има редица хора, които не понасят да приемат лекарства или добавки под формата на таблетки или капсули. За тях е идеална течната формула на продукта

 Освен при изчистване на мазнините, L-карнитинът има и други положителни действия. Повишава имунната система, намалява отделянето на млечна киселина и съответно повишава работоспособността на мускулите.

  Подходящ ли е L-карнитинът за жени?

 Хранителната добавка не влияе по никакъв начин на хормоналните нива в организма. При дамите изпълнява същите функции, както и при мъжете.

 Още повече, че някои проучвания са установили повишената нужда на аминокиселината по време на бременност. Това прави продукта изключително подходящ и за дамите.

 Препоръчително е да се консултирате с лекар, преди да започнете прием на каквито и да било лекарствени или хранителни добавки по време на бременност.

 Като извод бихме казали: L-карнитин е изключително ефективен за орелефяване на тялото и повишаване на енергията, но в комбинация с редовни тренировки и правилно хранене.

Последно променена наЧетвъртък, 30 Октомври 2014 10:33

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics