Влез

Най-честите грешки при отслабването

Най-честите грешки при отслабването - 5.0 out of 5 based on 3 votes

грешки при отслабванеЗащо не отслабвам? Отслабването за някой хора е мисия невъзможна. По-трудно им се струва от изкарването на пари. Защо се получава така? Причините не са малко. От доста време наблюдавам хората, които имат проблем с теглото и ще споделя с вас изводите, до които достигнах в тази насока:

  1) Хората вярват, че не могат да се променят. Че щом са пълни винаги ще си останат такива и това е нещо като тяхна съдба. Тук не мога да не направя паралел с мисленето на бедния човек спечелил пари от тотото. Не след дълго, той отново ги пропилява и пак потъва в мизерия. Проблемът е в съзнанието му.

 Промяната трябва да дойде отвътре-навън. Вие трябва да си повярвате, че във вас живее слаб, енергичен и жизнен човек, който се е изправил пред временен проблем с теглото. И той ще бъде разрешен - рано или късно и то завинаги. 

 2) Всъщност много хора успяват да отслабнат, но след време отново напълняват и то дори повече от преди. Това се получава, понеже вярват, че веднъж достигнали целта не трябва повече да работят за нея. Как е възможно това? Нали в професията си се усъвършенстваме цял живот, а в момента, в който спрем да го правим, губим тренинг и не сме в течение с новите тенденции.

 Ако не употребяваме определен език, дори и той да е майчиния ни, след време нивото ни спада. Същото е и при запазването на идеалното тегло - трябва постоянно да се придържаме към здравословен режим на хранене и определени правила. Това е по-лесно, отколкото да се разпуснем, да напълнеем и после пак да трябва да отслабваме, нали?

 3) Някой хора се опитват да свалят тегло, но по някое време им омръзва и спират да полагат усилия. Казват си - "Е няма смисъл. С това темпо ще ми трябват 5 години, за да вляза в релси. Просто нямам време. Трябва да има по-бърз начин или направо се отказвам." 

 Е добре, де, ама времето си минава. Спомнете си за събитие отпреди 1 година или отпреди 5. Струва ви се като вчера, нали? Представете си сега след 5 години пак да сте си дебели, като е можело да поработите по-усилено и да изглеждате добре. Големите резултати идват с натрупване. Ако си казвате - няма смисъл и трудно е или далечно е, няма да постигнете целта си никога. А по-добре късно, отколкото никога според мен.

 4) Хората вярват, че всичко може да се постигне без усилия, с вълшебно хапче. Но замислете се, ако съществуваше такова, колкото и да е скъпо, нямаше ли всички да са слаби? Подлъгваме се по модите, купуваме всяка една нова добавка, която обещава страхотни резултати за кратко време.

 Запомнете от мен - видите ли бързо отслабване, просто напуснете мигновено мястото, от което ви се предлага. Няма такова нещо, а ако има - не е здравословно. В повечето случаи ни рекламират продукти на растителна основа - безопасни и ефикасни. Но замислете се в колко от най-силните лекарства се използват концентрирани екстракти от природни източници - почти във всички. Така че не купувайте всеки топ продукт за отслабване, който ви попадне. 

 Движение и отслабванеДвижение и отслабванеДвижение и отслабване5) Мислите ли, че може да се отслабне без никакво движение? Не е невъзможно, но има ли смисъл в това? Ако искате да стигнете от София до Варна, как ще се придвижите - с колело или с кола?

 Да - и по двата начина може, но с колелото ще ви отнеме 30 пъти повече време. Ще трябва да си носите и палатка, за да приспивате по пътя. Най-добре заредете колата и за 5-6 часа сте там. Същото е и с движението и отслабването. Ако не можете да тичате - ходете, ако не можете да спортувате активно - разхождайте се, но не стойте на едно място. 

  6) Много познати са ми споделяли, че искат да отслабнат, за да изглеждат добре, а не за да са здрави. Това е като да работиш нещо, което не обичаш само заради парите. Ако печалбата е единствения стимул и не влагаме никаква страст в начинанията си, шансът за успех е много малък. Така е и като се стремим към бързо отслабване без да се интересуваме от здравето и тонуса си. 

 kniga za otslabvaneМоят опит с ОтслабванетоМоят опит с Отслабването7) Много хора искат да отслабнат и полагат усилия, но нямат ни най-малка представа как да го направят и действат упорито, но с грешен подход. Така те само задълбочават проблемите си. Вижте какво имам предвид тук.

 За да отслабнем трайно трябва да получим минимума качествена информация по темата за това как функционират телата ни. Вярваме в митове, като например, че гладът е най-добрият подход за отслабване или спазваме някоя жестока диета, при която се приемат само един тип хранителни групи, или се броят единствено калориите в менюто без да се взема под внимание източника, от които идват или времето, през което ги приемаме. Има стотици заблуди по темата.

 Аз самата имах проблем с излишните килограми и го разреших. Ако искате да разберете как го направих, изтеглете ОТКЪС от книгата ми "Как успях да отслабна?" и ако ви хареса натиснете долното бутонче: 

Последно променена наПонеделник, 30 Юни 2014 14:02

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics