Влез

Последно предизвикателство: Започни деня си с ритъм

Последно предизвикателство: Започни деня си с ритъм - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Започни деня си с ритъмЗапочни деня си с ритъм / Снимка: all4running.pt Дойде ред и на последното предизвикателство от кампанията "100 калории по-малко на ден". Надявам се да сте следвали предишните едноседмични кампании и да сте успели да отслабнете за лятото. Ако не сте, никога не е късно да го направите, просто си ги припомнете тук

 А сега да се върнем към настоящото предизвикателство: "Започни деня си с ритъм"

  Често сутрин ставаме в последния момент, едва имаме време за най-необходимите процедури и в полусънно състояние се понасяме на работа. Там разчитаме на кафето да свърши малко работа и да ни събуди. И потича денят – леко сънени се мъчим да се концентрираме и се чудим защо не ни се удава. Чувстваме се леко отпаднали и си търсим обяснение с някакъв грип.

 А толкова лесно сутрин можем да събудим нашето тяло. Трябва да му отделим само десет минути. Привичната ни гимнастика /ако имаме такава/, аеробика или просто бърз танц под звуците на любимата ни музика.

 С всяка изминала седмица ще бъдем все по-бодри, жизнерадостни и в по-добра форма! Повече за кампанията може да разберете тук .

 Една жизнерадостна сутрин

 Ако искате денят ви да бъде свеж и енергичен, не го започвайте мързеливо. Не се излежавайте до последния момент, а използвайте тези минути да раздвижите тялото си, да събудите метаболизма си. Не разчитайте за това само на блъсканицата в градския транспорт или висенето в задръствания. Те едва ли ще ви помогнат да събудите тялото и мозъка си, но сигурно ще ви развалят настроението.

 След като звънне будилника протегнете се и станете веднага. Не се излежавайте като си мислите за всички неприятни неща, които биха могли да ви се случат. Изпийте чаша вода и за десетина минути се отдайте на себе си. Но това не значи, че трябва да пуснете отново телевизора и да проследите всички сутрешни блокове, натоварвайки мозъка си още от сутринта с излишна информация.

 Отделете тези десет минути, за да раздвижите тялото си. Всички знаят за ползата от това, но малко хора го правят. Ако сте по-спортен тип съставете си комплекс гимнастически упражнения или аеробика. Ако не сте се занимавали със спорт просто си пуснете по-ритмична и бърза  музика и потанцувайте за собствено удоволствие. Умерените, но редовни физически упражнения са полезни не само за здравето на тялото, но и за ума. Всяка информация ще разбирате и запомняте по-лесно, бързо ще намирате правилните решения на проблемите, по-лесно и правилно ще понасяте стреса.

 Така енергизирани бързо ще се справите със сутрешните домашни задачи и в тонус и добро настроение ще тръгнете за работа. По-лесно ще преживеете неблагополучията по пътя, лошото настроение на началника и перспективата за целодневно гонене на задачите.

 Не забравяйте и сутрешната закуска. Тя ще ви зареди с енергия за деня.

Така чашата с вода, гимнастиката и закуската ще събудят метаболизма ви, а той ще ви осигури добър старт на деня и възможност да се справите с всички предизвикателства.

Вижте още за моя личен опит със свалянето на тегло тук, изтеглете ОТКЪС от книгата ми "Как успях да отслабна?" или се абонирайте за новото в блога.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!   

Последно променена наСъбота, 31 Май 2014 15:18

2 коментари

  • Теодора Дончева-Влаховска
    Теодора Дончева-Влаховска Понеделник, 02 Юни 2014 16:27 Връзка на коментара

    Ели, съгласна съм, че 10 минути не са много. Но тази кампания - 100 калории по-малко, е създадена, за да провокира хората да направят първата крачка към здравословния живот. Малките, но ПОСТОЯННИ промени водят до по-големи резултати, отколкото еднократните макар и големи усилия :)

  • Ели Иванова
    Ели Иванова Събота, 31 Май 2014 14:55 Връзка на коментара

    напълно споделям, че утринната гимнастика е нещо много добро както за тялото, така и за духа, но мисля, че 10 минути са твърде малко

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics