Logo
Печат на тази страница

Абсурдни изказвания на тема отслабване

Абсурдни изказвания на тема отслабване - 5.0 out of 5 based on 4 votes

книга отслабване Случвало ли ви се е да слушате как някои се заблуждава по определена тема, но вие нищо не можете да направите, за да промените мнението му? Чувствате някакво безсилие, а той просто отказва да ви чуе и дори и да ви позволи да му обясните накратко мотивите си, нямате време и възможност да го убедите напълно в правотата си.

 И какво правите – просто вдигате ръце!

 В такава абсурдна ситуация съм изпадала доста често, когато става въпрос за отслабване.

 Ето някой от най-шокиращите изказвания на мой познати по темата.

  Разговор с колежка в работата:

Аз: Ела с нас на да обядваме.

Колежката: О, не - имам толкова работа, че не мога. Освен това съм на диета. Храня се по веднъж на ден. Само вечер вкъщи.

Аз: О, нали знаеш, че това не е правилно. Освен, че може да увредиш храносмилането си, късното похапване те кара да пълнееш повече, а когато гладуваш през деня, това е сигнал на организма ти да трупа още мазнини.

Колежката: Да, да. Както и да е – аз така се храня, намалявам броя на порциите, за да отслабна.

Същата тази колежка, която нямаше време да яде, излизаше да пуши доста пъти през деня. Впрочем тя напълня значително след това.

Разговор с приятел:

Той: Да ви се похваля – гладувам от две седмици. Нищо не ям и не пия вода. Само някоя салата от време на време. Отслабнал съм над 10 кг. Ние така сваляхме тегло на времето като тренирах борба, за да минем в по-долна категория.

Аз: Това което правиш е опасно. Да спазваш за известно време лечебен глад за пречистване на организма е добре. Но ако е над 4 дена трябва да е под лекарско наблюдение. Освен това е нужно да приемаш много вода, чайове, плодове и малко мед. Ти си свалил тегло понеже си се дехидратирал, а това стресира организма и забавя метаболизма. Така няма да отслабнеш трайно.

Той: Добре! Ти си по-наясно от моите треньори! Аз така свалям тегло – виж само какъв е ефекта.

Впрочем този приятел е все така пълен, върна си теглото почти веднага.

Мнение на позната:

Тя: Тази нова модерна диета е супер! Да знаеш колко хора отслабнаха с нея. Смятам да я пробвам. Най ми харесва, че има период, в който се храниш със сладкиши. Хлябът мога да го спра, даже мога и без месо, но сладкото ми е голяма слабост.

Аз: Всяка диета, която не е балансирана и набляга само на определен вид храна може трайно да увреди обмяната на веществата и да станеш по-склонна да трупаш мазнини. А да прекаляваш със сладките храни и въглехидратите е пълен абсурд. Избери си някой по-качествен режим, съчетан с периодично пречистване на организма.

Тя: Да, бе! А защо хората отслабват по този начин. Една приятелка ми каза, че кумата й свалила 15 кг. за няма и месец.

Аз: Толкова бързо отслабване не може да е добро. Сигурно е предимно от мускулна маса и вода. Не е здравословно.

Тя: Не, знам. Все пак си заслужава да се пробва тази диета. От опит глава не боли.

 Имала съм десетки подобни разговори. Затова вижте моля ви моето мнение за това как да разберем дали определена диета е подходяща за нас тук.

 Подобен тип изказвания всъщност ме накараха да напиша и електронната си книга: Как успях да отслабна?. Исках да споделя целия си опит на едно място, да разкажа всичко, което знам по темата и да накарам повече хора да се замислят. Изтеглете ТУК ОТКЪС от книгата ми и ако смятате, че ще ви е полезна, я поръчайте от бутончето по-долу:

 Ако пък искате да имате шанс да я спечелите, абонирайте се за новото в сайта. Един от всеки 100 редовни читатели, изтеглен на случаен принцип, ще я получи безплатно.

 Следете сайта ми и през Фейсбук.

Последно променена наВторник, 18 Март 2014 09:14
ZdravDuh.com. Всички права запазени @2015