Влез

Как да спазим диетата си, когато се храним навън?

Как да спазим диетата си, когато се храним навън? - 5.0 out of 5 based on 2 votes

хранене навънКак да спазим диетата си, когато се храним навън? Най-трудното при една диета е да я спазваме дори, когато излезем навън с приятели, на ресторант или ни поканят на гости по празниците. Тогава приготвянето на храната и нейното количество не винаги са под наш контрол. Затова реших да дам някои идеи как да се храним здравословно, когато обстоятелствата са против нас.

  1) Най-доброто, което можем да направим, за да не преядем с високо калоричната храна от някои ресторант е да хапнем нещо леко малко преди да тръгнем натам. Може да е просто ордьовър, салата, кисело мляко или шепа ядки. Целта е да не сме прекалено изгладнели и да се нахвърлим върху храната.

 2) Колкото и богато, изкушаващо и разточително да е менюто в много заведения, винаги може да подберете нещо по-малко калорично или пък да помолите да ви приготвят определено блюдо без мазнина - например на пара. Най-вероятно няма да ви откажат, ако по този начин ще си спестят да кажем 200 гр. масло. А и така приготвена, храната запазва витамините и полезните си съставки. 

лека вечеряЛека вечеряЛека вечеря 3) Може вместо основно ястие да си вземете само ордьовър, салата или супа. Ако предварително сте хапнали малко, това ще ви е напълно достатъчно. Поискайте салатата да е без мазния сос или дресинг, избягвайте пържените храни, намалете хляба.

 4) Старайте се да се храните най-бавно от всички на масата, дъвчете добре храната. Така ще усетите момента на засищане и ще спрете да се храните навреме.

 5) Облечете тесни дрехи. По този начин няма да можете да преядете. 

 6) Изпийте чаша вода половин час преди хранене. Така ще намалите апетита си и ще притъпите временно чувството за глад.

 7) Никога не обявявайте, че сте на диета, когато отидете на гости. Това ще породи серия от майтапи по темата и цяла вечер ще ви карат да опитате това или онова ястие. Просто, когато ви поканят да си вземете нещо - наблегнете на ниско-калоричните храни и само опитайте от останалите, Така ще създадете впечатление, че се храните нормално и домакините няма да се чувстват притеснени, че не харесвате трапезата. 

 8) Не забравяйте, че излизането навън е най-вече заради общуването. наблегнете на контактите вместо на храната. Нали това е идеята - да се видим с други хора и да си прекараме добре?

 9) Движете се колкото се може повече - танцувайте, излезте с пушачите навън, за да се разтъпчете и да си поговорите, повървете малко пеша. 

 А какви са вашите съвети за хранене навън? Споделете в коментарите.

Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наПонеделник, 09 Декември 2013 10:54

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics