Влез

Вълшебното хапче

Вълшебното хапче - 5.0 out of 5 based on 3 votes

 valshebno hapcheИма ли вълшебно хапче? / Снимки: www.sxc.hu / Обработка: Теодора Д.Една от основните грешки, която допускаме в живота, е че постоянно търсим най-лесния път. Ако може да не даваме нищо от себе си, но да получим всичко най-добро. Не искаме да се движим или да се храним здравословно, но суетата кара голяма част от нас да се стремят към стройна фигура. Ако може това да бъде постигното, докато се излежаваме и хапваме мазна, калорична и консервирана храна, още по-добре!

 Естествено тази човешка леност на ума и тялото не убягва на търговците и фармацевтичните компании, които само чакат поредната възможност да натрупат милиарди чрез следващото поколение невороятен продукт за отслабване - мазила, дъвки, лепенки, парфюми, хапчета и т.н. Докато има търсене на вълшебни таблетки, ще има и предлагане!

 Вероятно тази представа за лесно достижимите чудеса се поражда в нас още от детството ни чрез приказките. Там винаги има вълшебен предмет или помощник, които след изричане на някакво чудодейно заклинание изпълнява всяка наша молба и желание.

 Замисляли ли сте се обаче колко усилия и мъки коства на приказния герой да се сдобие с чудодейната вещ и с колко препятствия се сблъсква след това. Спомнете си за Аладин, за Пепеляшка или Рибарят и златната рибка, всички те преминават през множество премеждия и преди и след като се възползват от магията, която им помага да променят живота си. 

 Тези приказни истории са пълни с мъдрост, която минава покрай ушите ни, защото не искаме да чуем всичко, а допускаме до себе си само това, което ни харесва. 

 Но съществуват ли в крайна сметка вълшебните таблетки?

 Според мен - да. Но те не се намират в близката аптека, нито можете да си ги купите от телешоп. Те ни помагат за постигане на целите в живота, но не са материални, а ключът към тях е в нашият начин на мислене и нашата свободна воля. Те ни вдъхновяват и ни подтикват да сбъдваме мечтите си. 

 Припомнете си какво каза фитнес-инструкторът Руми Илиева в това интервю за блога ми относно най-добрият начин да постигнем успех

 "Оценям кои неща имат най-голям принос за постигане на целта и се съсредоточавам върху тях. Примерно ако е отслабване, ще се концентрирам върху храната и тренировките, всичко останало е страничен шум, който ще игнорирам."

 В тези думи за мен се крие огромна мъдрост и те ни показват пръвилния път - анализиране на целите - поддържане на живо вдъхновение, постоянство и игнориране на всичко ненужно, което може да ни отклони от пътя. 

 Слабо и здраво тяло можем да имаме само, когато се преборим за тази мечта. Отслабването върви ръка за ръка с помъдряването и преодоляването на множество препятствия. Тогава успехът е истински, а не просто задоволяване на поредната прищявка. 

 Освен това много често краткият път към една мечта, я убива и може да се окаже дори по-труден. Например, ако искаме отслабнем и вземем таблетки, които като "бонус" увреждат бъбреците ни, това може да ни докара допълнителни сериозни проблеми. Или ако искаме да изкараме пари по лесния начин и мамим за тази цел, ясно ви е какви последствия може да има това. /Вж. статията "Как предпочитате да печелите?"/

 А вие какво мислите, кой всъщност е краткият път за постигане на целите? Кое е вълшебното хапче?

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 14:38

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics