Влез

Какво да направим, ако не успеем да отслабнем до лятото?!

Какво да направим, ако не успеем да отслабнем до лятото?! - 5.0 out of 5 based on 5 votes

  otslabvane-prez-liatotoДа отслабнем през лятото!Обикновено преди да дойдат топлите дни планираме да постигнем идеалната фигура или поне да изгубим част от излишните си килограми. За съжаление това не винаги става и реакцията на повечето от нас е яд, разочарование и накрая примирение и обещание, че от догодина нещата ще са различни и накрая ще се справим с проблема си.

  Какво не е наред в този подход?

  Нещата няма да се променят от само себе си, ако просто ги пропускаме край нас, носим се по течението и оставяме нерешени задачи. Освен това има ли човек, на когото да не му е ясно, че успокоения от типа: започвам от следващия понеделник с диетата/спестяването или отказването на цигарите, ни карат единствено да продължим да живеем с недостатъците си. Те ни носят примирение и потушаване на гузната съвест или недоволството от самите нас.

  Тогава какво да направим?

Очаква ли се от нас да сме винаги съвършени и да бъдем безжалостното строги към себе си? Не, не и не! Грешки прави всеки. Напълно нормално е да не успеем да направим нещо в срок - например да отслабнем до определена дата. Ключът се крие не в перфектността, а в постоянството и готовността да поправим това, което не ни харесва. Но да си дойдем на думата!

  Какво да направим, ако не сме свалили излишното тегло до лятото?

  Много е просто - можем да се възползваме именно от топлия сезон, за да отслабнем. Защо това е много подходящо време?

  1) Летните горещини ни пречат да преяждаме. Предпочитаме по-леки храни и по-скромни количества. Не случайно в повечето случаи през зимата пълнеем, а през топлите сезони губим тегло. Възползвайте се докрай от липсата на апетит. Не яжте по задължение или просто защото трябва. Организмът сам ви подсказва от какво има нужда.

  2) Метаболизмът през лятото е по-силен, а както стана ясно, добрата обмяна на веществата е в основата на постигане на здравословно тегло. В студеното време сме склонни да трупаме мазниники. Това е естествена реакция на телета ни, за да бъдем защитени от студа. Не случайно мечките изпадат в летаргия точно през зимата. Ние също преминаваме подобен цикъл, макар и не толкова осезаем.

  3) В топлото време се движим повече, не сме изолирани, както в студа, когато не желаем да си подадем носа навън. Има повече спортове, които могат да се практикуват на открито и за които не се изисква специална екипировка. Да не говорим, че като всичко се раззелени направо не стъпваме по земята.

  4) През лятато има изобилие от пресни плодове и зеленчуци, които съдържат трите най-ценни за здравия организъм вещества, а именно - витамини, микроелементи и ензими. Последните са често подценявани, но точно те са в основата на добрата обмяна. Така наречената жива или клетъчно-стимулираща храна е най-ценна за нас, а тя е най-лесна за набавяне през топлите месеци, когато природата се събужда за нов живот. Затова именно летният сезон е най-подходящ за здравословно коригиране на теглото.

 5) През топлото време пием повече вода, а това означава по-бърз матаболизъм. На връзката между водата и диетите съм посветила отделна статия. 

 Вероятно се убедихте, че лятото е много подходящо време, както да разтоварите мазнините, така и да свалите онези последни и най-трудни за стопяване 4-5 килограма, които ви делят от идеалната фигура. Така че не се отчайвайте, ако преди топлия сезон не сте напълно във форма. Тепърва идват по-добри времена, когато по по-лесен и забавен начин ще можете да отслабнете. Сякаш всичко работи за вас. След това задачата ви ще е да задържите същите килограми и през зимните месеци до следващия топъл сезон. 

  Вижте и моят личен опит със свалянето на тегло в книгата ми "Как успях да отслабна?". изтеглете откъс и я ПОРЪЧАЙТЕ! Ако пък искате да имате шанса да я получите безплатно, абонирайте се за бюлетина на блога . Всеки 100-тен регистриран/абониран на сайта я печели.

Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 14:19

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics