Влез

Отслабването като мисловен процес

Отслабването като мисловен процес - 5.0 out of 5 based on 5 votes

  otslabvane-pravilno-misleneОтслабаването като мисловен процес / Снимка: www.ya-goo.comСпомняте ли си онова усещане, когато осъзнаете, че най-после сте успели да постигнете някоя цел? Това е вероятно най-близкото чувство до щастието. То е свързано със самоутвърждаване и дава смисъл на съществуването ни. Хората, които най-силно се опияняват от него, са и най-амбициозните и постоянно се стремят към усъвършенстване

  Наскоро си припомних какво беше усещането, когато се справих с проблема с килограмите. Погледнах стрелките на кантара и си казах: "Леле, значи имаше смисъл. Някак изведнъж стана!" . Думи като "успях, мога, супер съм", веднага изникнаха в съзнанието ми. Само заради това си заслужаваше да не спирам да опитвам, да не се отказвам, дори и временно да съм кривнала от пътя. През цялото време вярвах, че временното нарушаване на режима не е фатално и винаги мога да продължа, откъдето съм спряла. Именно това ме доведе до успех - постоянството, бавното и сигурно напредване към целта без колебания, самосъжаление и отчаяние. Просто действах по план. 

  Визуализирането на успеха също помага. Този метод представлява създаването на красиви мисловни картини на едно по-добро бъдеще. Използва се от олимпийските шампиони и силата му е тествана при достигане на световни рекорди. Мозъкът понякога не прави разлика между това, което вие съзнателно го подтиквате да мисли и реалността.

  Хората, които упражняват този метод стават все по-добри при прилагането му. Вероятно сте чували за йогата, който починал от топлинен удар, прекарвайки нощта навън посред люта зима. В желанието си да се стопли, той до такава степен предизвикал усещане за жега, че се споминал от термичен шок. Е, последният пример е малко краен наистина. Идеята ми беше, че ако искаме да стопим по-бързо килограмите, можем да го направим чрез методите на визуализацията.

  Подсъзнанието ни контролира всеки един процес в тялото - от дишането до усвояването на храната и отделянето на хормони. Повлиявайки индиректно на мозъчната дейност, можем да се доближим безкрайно близо до целите си. Важното в този метод е да не се лъжем, че в момента живеем в идеалната действителност и да загубим връзка с реалността, а да повярваме, че в бъдеще можем да постигнем всичко, което пожелаем. Включително и идеалното тегло.

  За това може да ни е от полза положителното мислене. Разигравайте в мислите си винаги най-добрия възможен сценарии за разрешаване на проблемите. Бъдете сигурни в успеха и той ще дойде при вас. Мислете за себе си като за слаби, здрави и финансово стабилни, и един ден ще постигнете това, към което се стремите. 

Вижте моята лична история със свалянето на излишното тегло в книгата ми  "Как успях да отслабна?"

Ако искате да опитате късмета си и да я спечелите безплатно -   абонирайте се за бюлетина на сайта . Ако пък не искате да разчитате на шанса, вижте повече за книгата тук, изтеглете откъс и я 


Последно променена наСряда, 30 Октомври 2013 13:21

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics