Влез

Пролетно разчистване на дома, ума и съзнанието!

Пролетно разчистване на дома, ума и съзнанието! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

 По повод на настъпилата пролет и личното ми желание да се отърся от всичко старо и ненужно, което ме дърпа назад, искам да ви представя откъс от вдъхновяващата книга "Как да осъществим желанията си?" на Естер Хикс и Джери Хикс: 

Разчистване на дома и съзнанието

 Кога да използваш този процес?

• Когато си стресиран заради липсата си на организираност.
• Когато чувстваш, че прекарваш твърде много време в търсене на разни предмети.
• Когато откриеш, че избягваш дома си, защото другаде се чувстваш по-добре.
• Когато чувстваш, че нямаш достатъчно време, за да свършиш всичко, което трябва да свършиш.
(....)
Безпорядъкът около теб може да причини разстройване. Ако си заобиколен от несвършена работа, писма, на които не си отговорил, незавършени проекти, неплатени сметки, неотметнати задачи, неразпределени купчини документи; разхвърляни списания, каталози и други най-различни предмети — те могат да повлияят отрицателно на житейското ти преживяване.

Тъй като всичко има собствена вибрация и тъй като развиваш, вибрационна връзка с всичко в живота си, личните ти принадлежности влияят на начина, по който се чувстваш.
Има две основни неща, които ти пречат да разчистиш безпорядъка: Първо, може да си спомняш, че си изхвърлил нещо и после си открил, че все пак наистина ти е трябвало. Затова сега не искаш да изхвърляш нищо. Второ осъзнаваш, че да подредиш всичко както трябва отнема много повече време, отколкото можеш да отделиш в момента, защото всеки път, когато си се опитвал да подредиш нещата си затъвал в процеса на разпределянето и накрая се оставял още по-голяма бъркотия, отколкото си заварил.

Процесът Разчистване на дома и съзнанието елиминира тези пречки, защото е процедура за разпределяне и подреждане, която може да се изпълни изключително бързо без вероятността и риска да изхвърлиш ценни неща, които след това може да ти потрябват.

Как да започнеш този процес?

 Намери няколко здрави кашона. Най-добре е да са в един и същи размер и цвят. По този начин ще могат да се подредят спретнато и да изглеждат приятно. Предлагаме да започнеш с най-малко двайсет кутии, но може да ти се прииска да си намериш и още, когато откриеш колко полезен е този процес. Набави си освен това един пакет картички за подреждане по азбучен ред и малък диктофон (б. - може да използваш и мобилния си телефон за запис).

 Първо събери кутиите и сложи пет или шест от тях в средата на стаята, която искаш да подредиш. След това сложи на всяка кутия неин собствен уникален номер от едно до двайсет и така нататък. Сега се огледай в стаята, съсредоточи се върху дадена вещ и се запитай: “Тази вещ важна ли е за непосредственото ми преживяване?” Ако отговорът е да - остави я където е. Ако отговорът е не -сложи я в някоя от кутиите. След това вземи друга вещ и продължи процеса като се съсредоточаваш върху всяка вещ в стаята.

 Голямо предимство на този процес е това, че точно сега няма да сортираш много. Това всъщност е процес, в който просто премахваш безпорядъка от околната си среда.
Като слагаш вещите в кутиите, говори в диктофона -например: “Неотворен пакет струни за китара, кутия номер едно”, или “Стар мобилен телефон, кутия номер едно.” Като имаш пет или шест кутии отворени едновременно можеш да направиш основно сортиране. С други думи можеш да сложиш всички списания в една кутия, дрехите в друга, разнородни дреболии - в трета - но не прекалявай с разпределянето.

 Просто вдигни дадена вещ, реши дали е непосредствено важна за преживяването ти и ако не - сложи я в кутия и кажи в диктофона каква е била вещта и в коя кутия си я сложил. И по-късно можеш да отделиш един час да прехвърлиш информацията от диктофона върху съответната картичка под азбучен ред.

 Под буква “А” ще запишеш абаносова фигурка, под “Б” - бански костюм, под “В”- ветрило…
 Тъй като това не е окончателно разпределяне процесът ще върви много бързо. Ще откриеш, че когато помещението ти е по-малко разхвърляно се чувстваш по-добре и няма да преживяваш обичайната си тревога, че няма да можеш да намериш нещо, защото ще си записал точно къде се намира всяко нещо.

 Сега намери стена в къщата или в гаража си до която можеш да наредиш тези спретнати кутии и бъди спокоен, че ще можеш да намериш всичко, което ти е необходимо. Ако ти потрябват неотворените струни за китара картичките за подреждане по азбучен ред ще ти кажат в коя кутия си ги сложил.

 След няколко седмици, когато установиш, че не ти е трябвало нищо от кутия номер три например можеш да изнесеш тази кутия от гаража, може би в склад, а може дори да искаш да изхвърлиш съдържанието й като я оставиш свободна за евентуален нов безпорядък. И като продължаваш този процес ще започнеш да свикваш с мисълта, че вече контролираш заобикалящата те среда. Понякога хората ни казват, че безпорядъкът не ги притеснява, затова ние им казваме, че тогава този процес не им е нужен. Но тъй като всяка част от всичко има собствена вибрация всеки човек наистина се чувства по-добре в по-подредена, разчистена среда.

...Още за Разчистване на дома и съзнанието

 Физическите същества имат навика да събират разни неща около себе си. Повечето от вас събират тези неща, защото това е начинът, по който запълвате времето. Вие живеете във физически свят и физическото проявление е станало важно за вас, но след това се заравяте в подробностите от проявлението.

 Повечето от вас прекарват голяма част от времето си в търсене на разни неща и това е не само защото имате твърде много неща за разпределяне, но също и защото събирането на вещи противоречи на свободата, която е естествена за всички вас. Говорили сме за чувството на тъга, което оставя усещане за пустота. Често хората се опитват да запълнят това усещане за празнота с предмети. Купуват още нещо и го донасят в дома си или пък изяждат нещо. Има много изобретателни начини, с които сте се опитвали да запълните тази празнота. Ето как сме окуражавали някои от приятелите си: “Изхвърли от преживяването си всичко, което не е жизненоважно за теб в момента.”

 Ако можеше само да прегледаш вещите си и да се освободиш от дрехите, които не носиш; да се освободиш от всичко, което не използваш; да направиш живота си по-чист - тогава нещата, които са в по-добра хармония с истинската ти същност ще потекат по-лесно в преживяването ти. Разполагаш с ограничена вместимост за нещата, които можеш да привлечеш, и когато тя е запълнена с предмети, които вече не искаш, новото привличане става по-бавно - и тогава се чувстваш неудовлетворен и съкрушен.
Представи себе си в разчистена среда.

 Джери и Естер (авторите на книгата) напоследък изказват мнение, че колкото по-бързо се движи Енергията, толкова по-бързо се осъществяват идеите им - което означава, че са затрупани от вещи. С други думи нещата идват при тях много бързо. Всякакви неща. И тогава трябва да се справят с тях. Трябва да бъдат разпределени, сложени по папки прочетени или изхвърлени — трябва да ги правят нещо
Важно да си представиш мястото, където живееш. Представи себе си в среда на голяма чистота, подреденост - място, в което цари страхотен ред - и си представи, че знаеш къде е всичко. Представи си, че си го организирал по много удобен начин. Просто си представи.

 Това е, което търсиш: чувството на облекчение.

 От време на време Естер си представя майка си. Когато Естер беше малка майка й работеше на пълен работен ден. Семейството имаше много голяма ливада. Най-често майка й косеше огромната ливада, а тогава ги нямаше модерните косачки, в които сядаш —поне те никога не бяха виждали такава, но Естер си спомня как майка й коси. А това, което Естер си спомня най-ясно е, че когато ливадата беше окосена и беше включена пръскачката, която я поливаше, майка й сядаше на верандата и просто й се наслаждаваше. А Естер сядаше до майка си и помирисваше прясно скосената трева и изпитваше завладяващо чувство на задоволство, с което се заразяваше от майка си.

 Денят, в който се косеше тревата, винаги беше щастлив ден за Естер, защото майка й изпитваше такова задоволство, когато беше приключила и просто седеше, за да се любува на ливадата. По подобен начин Естер и Джери се чувстват на края на семинарите си. Толкова е приятно. Като добре свършена работа. Сякаш всичко се напасва с Изначалната Енергия.

 Това, което трябва да направиш е да намериш това чувство предварително. Ако го направиш и Енергията започне да протича през теб, тогава яснотата, идеите и помощта ще дойдат, за да накарат физическата реалност да се нареди според твоите очаквания.

 Само за час или два можеш да разчистиш всички вещи, които създават безпорядък в стаята ти, ако просто ги взимаш едно по едно и ги слагаш в кутия. И тъй като знаеш къде се намира всичко, понеже то е записано на диктофона ти, някоя вечер занимавайки се с нещо, което не отнема голяма част от вниманието ти, можеш да прослушаш записа си.

 Силата на процеса Разчистване на дома и съзнанието се крие в това, че можеш да го направиш много бързо. И в този процес ще има по-малко съпротивление, защото всичко, което искаш ще ти бъде под ръка, ще си записал къде е всяка дреболия.

 Това, което сме забелязали при по-голямата част от хората, които прилагат този процес е, че когато сложат нещо в кутията то рядко е нещо, което ще им потрябва отново. Затова като установиш, че дадена вещ е стояла в кутия година - две и изобщо не ти е потрябвала, можеш да се чувстваш по-свободен да я подариш на някого или по някакъв начин да се отървеш от нея, но междувременно животът ти е бил разчистен от бъркотията и следователно си освободен от този тип съпротивление през целия този период.

Вижте още "8 идеи как да даряваме без пари".

Последно променена наПонеделник, 06 Април 2015 12:36

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics