Влез

Топ 10 на най-добрите статии за здравословен живот в сайта

Топ 10 на най-добрите статии за здравословен живот в сайта - 5.0 out of 5 based on 3 votes

  top-10-healthТоп 10 на най-харесваните статии за здравословен животНаскоро забелязах, че всъщност най-харесваните и споделяни в социалните мрежи статии са тези за здравословния начин на живот. Аз съм много щастлива от този факт, понеже виждам как все повече хора имат желание, а и нужната здравна култура да оценят въпросните материали. Мога да ви уверя, че ще се старая да пиша все повече такива статии, макар че това е свързано с доста проучване, четене и отнема много време. Разбира се, за мен това е любимо хоби и ни най-малко не ми тежи, а напротив - доставя ми удоволствие. 

 А сега да ви представя най-харесваните статии за здравословен живот:

 1) Поредица от три статии за пречистване на организма /част 1, 2, 3/. Първата от тях събра 93 харесвания във ФБ, доста споделяния в други социални мрежи и почти веднага излезе на първа страница в Гугъл. Това е нормално, откакто търсачката включи и социални сигнали в алгоритъма си.

 2) Много се гордея с второто място. Взех интервю от д-р Янакиев относно грипните вируси. Беше наистина невероятно постижение и се получи много интересен материал. Даже по мое мнение той трябваше да вземе златото. Съветите са много ценни, откровени и полезни. Заслужава си да прегледате отново това интервю.

 3) "Черешите - позволеното изкушение" също се разпространи доста бързо из интернет. Има 62 харесвания във ФБ и беше публикувана в един-два сайта с висок PR /авторитет на страница/. 

 4) Статията "Червеното вино - древен елексир" събра 54 харесвания във ФБ. Беше публикувана с линк към източника от няколко други сайта. В нея разкривам чудодейните свойства на веществото "ресвератрол" и разказвам за "френския феномен", както и за свойствата на виното като лекарство.

 5) Статията "Мед за здраве и красота" също е споделена от д-р Янакиев и има 27 харесвания във ФБ. За мен този материал е ценен, защото освен, че разкрива полезните свойства на меда, посочва и при какви проблеми трябва непременно да го включим в менюто си.

 6) Много харесвана се оказа и статията с провокативното заглавие "Пролетна умора или мързел?!". Имаше над 26 харесвания. Разбира се, тази статия е писана отдавна, а тогава трафикът към сайта беше по-слаб, така че е нормално да събере по-малко харесвания от последните статии.

 7) Статията "Безобидните навици, които вредят на здравето" има към момента 1370 прегледа и 18 харесвания във ФБ. Тя предизвика доста дискусии и коментари из социалните мрежи.

 8) Материалът "Вредно или полезно е дъвченето на дъвка?" също се оказа много четен - 678 пъти със 17 харесвания във ФБ. Много мои приятели споделиха, че темата е нестандартна и интересна. Повечето хора едва ли някога са се замисляли над този факт. 

 9) Друг материал "Полезните свойства на бирата" /13 ФБ харесвания/ беше споделян в различни форуми, коментиран в соц. мрежи с усмивка и ведро настроение. Е, имаше и едно-две негативни мнения. Аз и на тях се радвам :)

 10) Десетото място си поделят две стати с по 11 харесвания, които също си заслужава да прочетете: "Червеното цвекло - лекарство, афродизиак и още нещо..." и "Тиквеното семе - вкусен лек от природата".

 Според мен харесванията и споделянията на статиите не са единственият критерии за това дали са добри. Много важно е и какъв шанс са имали да се разпространят из мрежата. Кой и къде ги е споделил, по кое време? Затова реших да прибавя към тази класация още две статии, които според мен заслужават внимание: "Мазнините и диетите - митове и реалност" и "Може ли здравословното да е по-евтино?". И към двата материала имаше интерес, което е видно от коментарите към тях. 

 Това е засега от мен. Ако вие имате ваша подредба на най-добрите статии за здравословен живот, споделете я в коментарите.

 Ако искате да получавате най новото и актуалното от ЗдравДух.com – абонирайте се за бюлетина на сайта и ще може да спечелите ел. книга "Как успях да отслабна?" 

 Харесайте страницата на ЗдравДух във Фейсбук!  

Последно променена наВторник, 11 Февруари 2014 09:13

2 коментари

 • Теодора Дончева-Влаховска
  Теодора Дончева-Влаховска Понеделник, 08 Юли 2013 20:30 Връзка на коментара

  Адо, много ти благодаря за оценката. Статията ще има и продължение.
  Аз също научавам доста полезни неща от теб :)

 • Boombox
  Boombox Понеделник, 08 Юли 2013 16:12 Връзка на коментара

  Наистина пишеш качествен и развлекателен материал Теди... и не само! Също така статиите ти са много полезни за всички, които нямат опит в сферата. Продължавай да пишеш в същия дух, а ние с удоволствие ще четем статиите ти.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Analytics